33 C
București
marți, 9 august 2022 - 19:24
No menu items!

VIDEO. Grecia: autostradă importantă închisă din cauza incendiilor de vegetație

spot_img

Incendiu în desfășurare în apropiere de Nea Peramos, la vest de capitala Atena. O porțiune a autostrăzii naționale dintre Elefsina și Corint s-a închis, iar traficul este deviat pe vechea autostradă și drumuri secundare. Autoritățile au ordonat evacuarea lui Nea Vlychada.

Pompierii au avertizat vineri, 5 august, printr-un mesaj text locuitorii din regiune şi şoferii de pe autostradă să evite zona periculoasă. Traficul a fost deviat către drumuri secundare, a informat televiziunea de stat.

Nori denşi de fum cenuşiu au acoperit autostrada lângă satul Nea Peramos, la circa 30 de kilometri vest de capitală, a informat televiziunea de stat elenă.

Pompierii au avertizat printr-un mesaj text locuitorii din regiune şi şoferii de pe autostradă să evite zona periculoasă. Traficul a fost deviat către drumuri secundare, a informat televiziunea de stat.

Trei elicoptere şi două avioane ale pompierilor au aruncat apă pentru a stinge flăcările. Cu toate acestea, o aeronavă a pompierilor a fost nevoită să abandoneze misiunea din cauza unei defecţiuni la motor. Piloţii au fost transportaţi în siguranţă, potrivit televiziunii de stat.

Din cauza secetei şi a vântului puternic, riscul de incendii este foarte mare, mai ales în sudul Greciei. Această situaţie va persista în următoarele câteva zile, a avertizat vineri Biroul de Meteorologie elen.

 

D.Constantin