10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 6:37

Victoria Nuland lui Bogdan Aurescu: Vă aştept la Washington

spot_img

Ministrul afacerilor externe s-a întâlnit, miercuri, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice

nuland_aurescu

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, miercuri, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, care i-a comunicat că îl aşteaptă într-o vizită la Washington.

Sunt încântată să fiu aici. E vizita mea anuală“, a declarat Victoria Nuland, la debutul întrevederii cu şeful diplomaţiei române.

Bogdan Aurescu a reamintit faptul că România este un partener-cheie al SUA, în timp ce Victoria Nuland a punctat colaborarea româno-americană în Afganistan şi în alte teatre de operaţiuni.

Totodată, Nuland i-a transmis ministrului Aurescu că îl aşteaptă la Washington, acesta replicând că şi el aşteaptă ca asistentul secretarului de de stat să revină la Bucureşti.

Anterior întrevederii cu şeful diplomaţiei, Victoria Nuland a fost primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Bine aţi venit! Mă bucur că aţi decis să faceţi o vizită atât de repede, în mandatul meu. Nu ştiu dacă acest lucru mi se datorează şi mie, dar mă bucur“, i-a transmis preşedintele Iohannis Victoriei Nuland.

Nuland i-a răspuns lui Iohannis: “Cu siguranţă vi se datorează, am venit să vă văd“.

La această oră, Victoria Nuland are o întâlnire, în cadru privat, cu premierul Victor Ponta.