-0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 7:18
No menu items!

Victor Ponta vrea wireless gratuit în școli

spot_img

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că ar vrea ca, de anul viitor, toate şcolile şi instituţiile publice să beneficieze de wireless gratuit. El a solicitat Ministerului Comunicaţiilor să pregătească un act normativ în acest sens.

“Putem fi în acest domeniu înaintea altor ţări, cel puţin din regiune”, a declarat Victor Ponta. El a mai spus că resursele financiare ar urma să fie asigurate din sumele obţinute de MCSI în urma licitaţiei pentru licenţele 4G.

Sistemul 4G este a patra generație de standarde în comunicațiile de telefonie celulară. Un sistem 4G furnizează acces pe bandă de mobil ultra-largă (ultrabroadband), de exemplu pentru laptopuri cu modem US wireless sau pentru smartphone.

Victor Ponta l-a felicitat pe ministrul Dan Nica pentru rezultatele obținute la licitaţia pentru licenţele 4G. “Faptul că în această perioadă de criză statul român câştigă 682 de milioane de euro şi că devenim prima ţară din Europa Centrală şi de Est care acordă licenţe pentru transfer de date de generaţia a 4-a cred că este un lucru foarte bun”, a spus primul-ministru.

El a mai afirmat că banii rezultați din licitații vor fi folosiți pentru a sprijini anul acesta proiectele din agricultură şi din armată.