7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 5:10

Victor Ponta vrea un sistem modern de supraveghere şi pedepse mai mari pentru hoţii de cale ferată

spot_img

Victor Ponta vrea un sistem modern de supraveghere şi pedepse mai mari pentru hoţii de cale ferată
foto: business24.ro

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susține iniţiativa Ministerului Transporturilor de a introduce un sistem modern de supraveghere a hoţilor de cale ferată şi a adăugat că este necesară mărirea pedepselor pentru astfel de infracţiuni.

Potrivit premierului, “nu pot fi plantaţi jandarmi din o sută în o sută de metri”, soluţia fiind implementarea unui sistem modern de supraveghere a hoţilor de fier vechi de pe calea ferată.

“Ministerul Transporturilor are o gândire referitoare la un sistem modern de supraveghere a integrităţii tehnice a liniilor de cale ferată. Problema e, din nou, că nu se poate rezolva totul dintr-o parte. Ne-am uitat, în ultimii ani, nu avem condamnări sau avem 3 – 4 condamnări cu suspendare pentru cei care au furat infrastructura feroviară şi cred că aici, nu doar legislativ, dar poate că Ministerul Justiţiei, prin CSM, va solicita o strategie prin care aceste infracţiuni extrem de grave să primească şi pedepse pe măsură, altfel, o să continue. Cât timp nu le e frică oamenilor că plătesc pentru că fură cale ferată, normal că se mai întâmplă. Suntem în secolul 21, soluţia nu este să plantezi peste tot jandarmi din o sută în o sută de metri, există sisteme moderne de supraveghere şi există posibilitatea de sancţionare mai dură a celor care sunt prinşi comiţând fapte de acest gen”, a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, fiind prezent la dezbaterea “Teme de interes în revizuirea Constituţiei României”.

Lucian Mera