3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:37
No menu items!

Victor Ponta: Voi candida la Preşedinţie

spot_img

Victor Ponta a arătat că intră în bătălia prezidențială cu gândul de a câștiga

Ponta-rade_SZ-500x333

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, la Adevărul Live, că va candida la algerile prezidențiale din toamna acestui an, precizând că săptămâna viitoare va cere sprijinul PSD pentru această candidatură.

Voi candida. Pe 29 marți, voi cere în cadrul structurii PSD, pentru ca am deja sprijinul oficializat al PC și al UNPR, voi cere sprijin pentru candidatură, după care în septembrie avem nevoie de un congres. (…) Marți, la Consiliul Național voi cere sprijinul partidului meu pentru a candida.

Victor Ponta
premier, președinte PSD

 Victor Ponta a arătat că intră în bătălia prezidențială cu gândul de a câștiga. “Dacă voi câștiga sau nu, e un lucru pe care nu cred că îl știe cineva. Eu intru în bătălie cu ideea de a câștiga“, a precizat premierul.

Totodată, premierul a menționat că cel mai dificil contracandidat al său ar fi fost Crin Antonescu, precizând că decizia PNL de nominalizare a lui Klaus Iohannis drept prezidențiabil i-a luat “piatră de pe inimă”.

Orice candidat va fi în turul doi va fi un candidat foarte puternic, nu neapărat prin persoana individuală, ci prin faptul că va încerca să strângă voturile cât mai multora în turul II. Dacă mă întrebați strict la nivel personal, cu siguranță cel mai dificil contracandidat al meu ar fi fost Crin Antonescu – în primul rând pentru că mi-a fost prieten și mi-e greu să mă lupt, chiar dacă nu mai suntem acum, mi-e greu să mă lupt cu oameni care mi-au fost apropiați. Din acest punct de vedere, decizia recentă a PNL mi-a luat o piatră de pe inimă.

Victor Ponta
premier, președinte PSD

D.M.