20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 19:27

Victor Ponta: Traian Băsescu ar trebui să demisioneze imediat

spot_img

Premierul consideră că președintele Băsescu ar trebui să-și dea demisia și să lase Justiția să facă lumină în cazul anchetei care îl privește pe fratele său

Ponta_Basescu

Victor Ponta crede că pentru credibilitatea justiției, demisia președintelui ar fi cea mai bună soluție, mai ales că se află la final de mandat. Premierul susține că dacă Băsescu ne-a vorbit 9 ani și jumătate despre independența justiției, ar fi bine ca acum să renunțe la funcție, pentru a nu influența ancheta penală care îl privește pe fratele său, Mircea Băsescu.

Fiecare român spune acum că fratele președintelui nu va păți nimic, că e fratele șefului statului. Așa că ar trebui să ne arate domnul Băsescu că lasă Justiția să-și facă treaba.

a mai declarat Ponta.

Nu am văzut o implicare a lui Băsescu, dar am văzut un trafic de influență realizat de fratele președintelui, dacă era altcineva, era imediat arestat, le-a spus premierul ziariștilor.

Este un moment în care instituțiile de justiție pot să dea marele examen al independentei, una e să anchetezi oameni din partidele politice care nu îi plac președintelui, alta e fratele președintelui. Cred că președintele în fața unei asemenea situații ar trebui să demisioneze imediat, în așa fel încât nimeni să nu poată să considere că persoana care a numit în funcție procurorul general și alti magistrati, influențează o anchetă.

a adăugat Victor Ponta.

M.N.