21.7 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 9:59

Victor Ponta și-a dat demisia „în alb” din PSD

spot_img

Tensiunile din PSD sunt în creștere, iar conflictul la distanță dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea ia amploare. Fostul premier a declarat, miercuri, că îi va trimite preşedintelui PSD demisia sa din partid „în alb”.

Victor Ponta a precizat că, atunci când îl va supăra foarte tare pe Liviu Dragnea prin declarațiile sale, acesta va putea să o introducă şi să scape de persoana sa. În replică, Liviu Dragnea a susținut că nu o va semna şi că speră ca lui Victor Ponta „să îi treacă motivele de supărare”.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, că ultima discuţie cu liderul PSD Liviu Dragnea a fost în decembrie 2016, când acesta l-a sunat să îl întrebe dacă se vede cu foştii săi miniştri ca să conspire, el replicându-i să nu se mai ia după toţi nebunii. „Ultima mea conversaţie telefonică cu domnul Dragnea a fost în decembrie, când m-a sunat să mă întrebe dacă e adevărat că mă văd seara cu nu-ştiu-cine, cu Teodorovici, cu Bănicioiu, să conspirăm. I-am închis telefonul, m-am filmat, eram la vreo trei mii de km distanţă, pe un teren de golf, şi i-am trimis filmarea. Şi i-am zis: Nu te mai lua după toţi nebunii. Deci aşa e şi cu conspiraţia de acum. Nu am nicio conspiraţie. Am un singur lucru: vreau să spun ceea ce cred. Dar, dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea – ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a spus Ponta.

Întrebat dacă mai există o relaţie de prietenie sau de colaborare cu Dragnea, Ponta a răspuns: „Nu, hai să fim serioşi. Nu. Domnul Dragnea e politician, trebuie să zică Da. Eu nu mai sunt în politică, aşa că pot să vă spun Nu”, a adăugat Ponta.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că nu este de acord ca fostul premier Victor Ponta să plece din PSD, el menţionând că, dacă acesta îi va trimite o demisia în alb, nu o va activa. „Eu nu sunt de acord ca Victor Ponta să plece din partid. Dacă îmi va trimite o demisie în alb, nu o voi activa. Nu cred, nu concep ca un fost preşedinte al partidului să primească un tratament identic cu cel pe care l-a avut Mircea Geoană şi este o greşeală pe care noi am făcut-o cu Mircea Geoană şi am mai spus-o în mai multe rânduri”, a spus Dragnea.

Valeriu Motoc