6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:25
No menu items!

Victor Ponta s-a lansat oficial în cursa pentru Cotroceni. GALERIE FOTO

spot_img

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC și-a lansat, sâmbătă, la Arena Naționala, candidatul la prezidențiale, în prezenţa liderilor formaţiunii

Ponta

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, și-a lansat, sâmbătă, pe Arena Națională, candidatura la funcția de președinte al României, sub sloganul „Mândri că suntem români”. La eveniment au participat, potrivit organizatorilor, aproximativ 70.000 de persoane, din toată ţara.

Candidatul PSD la prezidențiale, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că la vârsta de 42 de ani, pe care a împlinit-o chiar în această zi, se simte pregătit să fie preşedintele românilor.

Azi la 42 de ani vreau să vă spun că mă simt pregătit, am curajul, am încrederea, credinţa, împreună cu dumneavoastră, că pot fi preşedintele românilor, că putem să facem acea mare schimbare pe care o aşteptăm. Vreau să fiu preşedintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire. (…) Vreau să mulţumesc românilor care la 39 ani au avut încredere să fiu cel mai tânăr premier din Europa, premierul unei ţări distrusă economic şi social, fără încredere, fără speranţă. Împreună am îndreptat lucrurile rele, am făcut multe lucruri bune, am arătat că românii pot să aibă grijă unii de alţii, pot să trăiască în ţara lor aşa cum îşi doresc.

Victor Ponta
președintele PSD

Victor Ponta a ajuns pe Arena Națională, în jurul orel 16.30, împreună cu soția sa, Daciana Sârbu. Cei doi și-au făcut intrarea pe Oda Bucuriei, urmată de Hora Unirii.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului României și a imnului PSD. Apoi, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a luat cuvântul.

Am venit aici să spunem țării noastre cât de mult o iubim și să-i oferim un președinte demn de ea și sper că în noaptea de 16 noiembrie, după ce numărăm toate voturile, să putem spune cele 3 cuvinte: Victor Ponta — președinte. Suntem pe arena echipei naționale, arena României, unde românii au jucat mereu acasă, aici începem campania electorală și de data aceasta vom juca la noi acasă, nu mai jucăm în deplasare, cum am jucat la referendum, vom juca la noi, unde Victor Ponta va câștiga la vot și nu la masa verde, acum vine revanșa celor 7,4 milioane de români.

Liviu Dragnea
președintele executiv al PSD

Pe ecranele de pe scenă au fost transmise mesaje de susținere de la diverși susținători sau de la personalități, printre care și președintele Parlmentului Europen, Martin Schulz.

Dragi prieteni, îl cunosc pe Victor Ponta de multă vreme. Avem o misiune comună la nivel european, suntem și prieteni apropiați. Îi urez lui Victor Ponta tot ce este mai bun pentru viitorul său“, a spus Schulz în mesajul video.

Prezent la evenimentul de lansare a candidatului USD, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat de la tribună că Victor Ponta, este un partener politic de încredere, împreună cu care au putut fi realizate proiecte extrem de importante.

Suntem convinși că împreună vom ajunge la destinație și că vom reuși să scriem istorie. În numele Republicii Moldova salut și susțin candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale și sunt convins că prima destinație externă a lui Victor Ponta ca președinte al României va fi la Chișinău. Victorie pentru o Românie puternică și prosperă“, a spus  Leancă.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a susținut că “România are nevoie de un altfel de președinte, care să-și iubească țara și poporul, un președinte de echilibru și înțelepciune, bun simț, educat și care să înțeleagă nevoile semenilor săi“, el exprimându-și convingerea că Victor Ponta este “omul care trebuie” pentru această funcție.

Accesul participanţilor în incinta stadionului a fost permis începând cu ora 14.00. Cei mai mulți dintre participanți au fost îmbrăcați în tricouri de culoare roșie și au purtat pancarte, drapelul național sau stegulețe cu mesaje electorale.

Organizatorii au montat un ecran uriaș, flancat de două porţi, ale căror stâlpi constituie reprezentări în miniatură ale Coloanei Infinitului. Una dintre peluzele stadionului a fost acoperită cu patru mari panouri pe care a fost inscripţionat sloganul “Mândri că suntem români”, dar şi “Votăm Victor Ponta preşedinte”.

Evenimentul a fost organizat chiar de ziua premierului, care împlineşte, sâmbătă, 42 de ani. De asemenea, lansarea coincide şi cu sărbătorile dedicate Zilelor Bucureştiului.

Victor Ponta şi-a depus, pe 17 septembrie, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură la Preşedinţia României, fiind primul candidat care s-a înscris în cursa prezidenţială. Candidatura lui Victor Ponta a fost validată, în data de 12 septembrie, de Congresul PSD de la Alba Iulia.

D.M.