16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:23
No menu items!

Victor Ponta: O femeie președintă a PSD nu este o idee rea

spot_img
foto: timetv.ro
foto: timetv.ro

O femeie președintă a PSD nu este o idee rea, atâta timp cât în partid nu apare denumirea unui bărbat, a declarat sâmbătă la Conferința Națională a Femeilor Social-Democrate, premierul Victor Ponta, președintele PSD.

Victor Ponta a răspuns astfel declarației pe care președinta PP-DD, Simona Man, a făcut-o în cadrul conferinței, ea exprimându-și speranța ca după următorul congres al PSD partidul să fie condus de o femeie.

„Înțeleg că sunt la ultimul mandat al meu de președinte al PSD, pentru că următorul președinte va fi o femeie. Nu mi se pare o idee deloc rea, important este să fie o președintă la un partid care nu poartă denumirea unui bărbat”, a răspuns Victor Ponta, făcând trimitere directă la Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

Premierul Victor Ponta a apreciat că la Conferința Națională a Femeilor Social-Democrate au fost prezente și reprezentate ale altor partide.

„O felicit pe Rovana Plumb și pe colegele mele pentru inițiativa de a invita reprezentantele celorlalte partide. E un semn de normalitate, de dialog, de rațiune. PSD, organizația de femei au obligația de a da acest mesaj de normalitate. Poate la următoarea întâlnire poate fi și o reprezentantă a PDL. Viitorul României depinde de capacitatea noastră de dialog”, a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a afirmat că și în politică are mai multă încredere în femei, decât în bărbați.

„Este locul în care simt că pot avea cea mai mare încredere. Am mai multă încredere în femeile din politică. Loialitatea, combaterea ideii de trădare, de oportunism sunt mai apropiate de dumneavoastră. Sunt și aici fane, suporteri ale domnului Ion Iliescu, ale domnului Adrian Năstase, ale domnului Mircea Geoană. Aș vrea la un moment dat să se facă în PSD și un grup de doamne care rămân fanele mele. Competiția cu Liviu Dragnea am pierdut-o deja și nici mustață nu voi avea prea curând, așa că mă mulțumesc cu locul al doilea”, a mai spus Victor Ponta.

A.V.