12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:13

Victor Ponta: mandatul României la Consiliul European va fi prezentat luni

spot_img

Mandatul cu care România va fi reprezentată la următorul Consiliu European va fi prezentat la începutul săptămânii viitoare, documentul fiind redactat atât de consilierii prezidenţiali, cât şi de consilierii guvernamentali şi ministrul de resort, a declarat joi premierul Victor Ponta.

“Voi avea un mandat agreat de preşedinte. La acest mandat lucrează atât consilierii prezidenţiali, cât şi ministrul şi consilierii mei (…) Am solicitat un mandat, l-am primit din partea preşedintelui. De altfel, luni, îl vom și prezenta, şi cred că e foarte bine ca România să aibă o poziţie foarte puternică acolo”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum a câştigat încrederea preşedintelui, Ponta a răspuns că îşi doreşte să câştige încrederea şi a preşedintelui, şi a fiecărui român.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba până la plecare şi la care consilierii au început să lucreze. “Am decis ca, pe 22 mai, la Consiliu să participe primul-ministru, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare”, a spus şeful statului, în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă nu este un act de bunăvoinţă desemnarea premierului pentru a merge la Consiliul European din 22 mai, Băsescu a precizat că el nu este binevoitor cu nimeni, arătând că este “un semn de încredere”.”Astăzi (miercuri – n.r.) consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a început deja să lucreze, cu o echipă de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmează să îl aprob”, a adăugat şeful statului.

Consiliul European de pe 22 mai are două subiecte: unul legat de dezvoltarea politicii energetice a Uniunii Europene în vederea asigurării securităţii energetice a statelor membre în condiţii de competitivitate economică, celălalt privind combaterea evaziunii fiscale în statele membre.

Andrei Tudor