15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 0:33

Victor Ponta: La Poşta Română va fi necesară o restructurare

Victor Ponta: La Poşta Română va fi necesară o restructurare

Victor Ponta a declarat miercuri că va fi necesară o restructurare la Poşta Română, activitatea acestui gen de instituţii reducându-se în lumea întreagă ca urmare a mijloacelor moderne de comunicare.

“Trebuie să vedem care e soluţia realistă, nu vreau să îi păcălim pe oameni. Vreau să le spunem foarte clar că din 2009 încoace, când compania a trecut pe pierdere, sub conducerea PDL, s-au angajat 6.000 de persoane, în condiţiile în care activitatea Poştei, ca de altfel în toată lumea şi în toată Europa, se reduce prin mijloacele moderne de comunicare şi că va trebui făcută o restructurare. Vor fi oameni care nu mai au cum să rămână, pentru că nu e nevoie”, a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a reiterat că nu este corectă blocarea distribuirii pensiilor, în condiţiile în care pensionarii nu au nicio vină pentru problemele cu care se confruntă angajaţii Poştei.

“Sunt solidar, îi înţeleg pe oameni. Nu înţeleg şi nu cred că e corect să se blocheze pensiile, pentru că pensionarii nu au absolut nicio vină şi vreau să mulţumesc şi reprezentanţilor sindicatelor şi celor ai Guvernului care au reuşit să rezolve această problemă “, a spus primul-ministru.

Luni, aproximativ 1.500 de angajaţi din cadrul a 30 de oficii poştale din Capitală au protestat, nemulţumiţi de actele adiţionale la contractele colective de muncă, prin care norma de lucru este redusă, în funcţie de caz, la numai patru sau şase ore.

A.V.