21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:31

Victor Ponta l-a dat în judecată pe Marian Vanghelie

Fostul premier Victor Ponta a depus pe 6 iunie, la Tribunalul București, o cerere de chemare în judecată a fostului său coleg din perioada când ambii activau în PSD, Marian Vanghelie. Până la acest moment judecătorii nu au fixat un prim termen al procesului. 

Cererea de chemare în judecată are ca obiect ”acțiune în răspundere delictuală”, adică tipul de proces deschis când o persoană se simte afectată, jignită, de afirmații făcute de o altă persoană. De altfel, articolul 1349 din noul Cod Civil  care se referă la răspunderea delictuală spune că ”Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane”. 

 

Demersul lui Victor Ponta vine după ce, în mai multe rânduri, fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie i-a adus mai multe acuzații publice actualului lider al partidului Pro România. 

Ultima oară, pe 23 mai, într-o emisiune la Antena3, Marian Vanghelie a declarat că Victor Ponta lua bani de la oamenii de afaceri pentru diverse favoruri. Pentru a-și susține acuzațiile, acesta a prezentat câteva mail-uri care se regăsesc în dosarul Murfatlar din care rezulta că Victor Ponta i-ar fi cerut bani unuia din acționarii companiei Murfatlar. 

„Victor Ponta, în fosta sa calitate de prim-ministru, le lua banii oamenilor de afaceri. Sunt stăpân pe ceea ce spun. Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la un om de afaceri. Dacă dânsul vrea sau nu să declare, este problema dânsului.”, a declarat Marian Vanghelie la Antena 3. 

Eduard Colison