6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 12:08
No menu items!

Victor Ponta, întrevedere privată cu Victoria Nuland

spot_img

Adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia va sosi marţi la Bucureşti

victoria-nuland-reuters

Premierul Victor Ponta se va întâlni, într-o întrevedere privată, cu adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, care va sosi marţi în Bucureşti, susțin surse oficiale citate de MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Ponta se va întâlni cu oficialul american, pentru o discuţie “tete-a-tete”, la acest moment întrevederea fiind programată pentru miercuri dimineaţa, dar fără să se fi stabilit încă dacă va avea loc la Palatul Victoria sau într-un alt loc.

Ponta s-a mai întâlnit cu Nuland în septembrie, în SUA, cu ocazia Adunării Generale a ONU. Cei doi au discutat la acea dată despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi modalitatea concretă de sprijin din partea României pentru coaliţia internaţională împotriva grupării Stat Islamic.

Victoria Nuland va ajunge, marţi, la Bucureşti, după ce luni s-a aflat la Berlin, pe parcursul acestei săptămâni urmând să mai meargă la Sofia şi la Paris.

Nuland va discuta cu oficiali români de rang înalt despre “chestiuni bilaterale şi regionale”, potrivit Departamentului de Stat american.