Victor Ponta, interimar la Finanțe, Constantin Niță, la Economie

Ponta_Nita 2

Premierul Victor Ponta a transmis la Palatul Cotroceni, în urma scurtei discuții cu liderul liberal Crin Antonescu, demisiile celor doi miniștri, Daniel Chițoiu și Dumitru Gerea. În acest sens, Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Finanțelor, iar ministrul delegat pentru energie, Constantin Niță, la Ministerul Economiei.

Pentru funcţionarea stabilă şi eficientă a Guvernului, prim-ministrul a avut o convorbire cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Acestuia i s-a solicitat să fie înaintate cele patru propuneri de miniştri liberali pentru ministerele în discuţie, dar propunerea a fost respinsă de către preşedintele Crin Antonescu, care a motivat că nu doreşte să intre în contradicţie cu deciziile interne ale PNL”.

Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat preşedintelui Crin Antonescu să propună doi miniştri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finanţelor Publice şi, respectiv, la Ministerul Economiei. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat şi în acest caz să facă vreo propunere din partea PNL.

Pentru asigurarea funcţionării în condiţii normale a acestor ministere foarte importante, Primul Ministru a desemnat două propuneri pentru ocuparea interimară a acestor poziţii, pe care le va înainta spre aprobare Preşedintelui României.

Este vorba de preluarea de către primul ministru, Victor Ponta, a conducerii interimare a Ministerului Finanţelor Publice şi de către domnul Constantin Nită a conducerii interimare a Ministerului Economiei.

Guvernul României consideră necesară evitarea cu responsabilitate a oricărei disfuncţionalităţi în actul de guvernare şi evitarea transmiterii unui mesaj care să afecteze credibilitatea instituţiilor publice şi care să genereze confuzii în mediul economic şi social.

Guvernul României
comunicat de presă

NICIUN COMENTARIU