17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 13:06

Victor Ponta: Guvernul trebuie să pornească marile lucrări de infrastructură cu puținele firme românești care au mai rămas

spot_img

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a vorbit pentru Sursa Zilei despre domeniile prioritare cărora Guvernul trebuie le acorde cea mai mare atenție pentru redresarea economică.

În opinia lui Victor Ponta, infrastructura de transport este, alături de agricultură și industria alimentară, un domeniu prioritar, care ar trebuie revitalizat în această perioadă. „În momentul în care spun că avem o oportunitate, dar care nu va ține foarte mult, și la asta mă refer, în acest moment dacă Guvernul ar semna contractul pentru autostrada Moldova sau pentru Pitești-Sibiu, cu firme românești, acele firme românești care au mai rămas, pe care nu le-au distrus procurorii, nu ar veni nimeni de la Comisia europeană să spună nu ați respectat licitații, nu ați chemat firme internaționale, n-ați făcut tunel pentru urși sau pasarele pentru iepuri”, este de părere fostul premier și subliniază că „nici nu ne-ar spune nimeni de ce mergeți pe deficit cu aceste lucrări, pentru că toată lumea va merge pe împrumuturi și deficit, inclusiv Germania, nu mai vorbesc de Italia și de alții”.

Victor Ponta se arată foarte îngrijorat de faptul că „Guvernul nu vrea să folosească aceste oportunități” și spune că „ori e vorba de incompetență, ori e vorba de ceva mai grav”. „Deocamdată, incompetența ucide în 2020”, a conchis liderul Pro România, amintind că „vorbim de cinci ani despre aceleași lucrări de infrastructură”, iar, „dacă așteptăm să ieșim din criză și apoi să cerem voie la Bruxelles, o să pățim ce am pățit în ultimii ani”.

„Problema este că trebuie să pornim celelalte proiecte, care se regăsesc încă din 2015, în Master Planul de transport, dar care tot timpul s-au amânat. Acum, anul acesta am putea să le dăm drumul, să ne apucăm de treabă. Dar cu o singură condiție – să vrea Guvernul să facă chestia asta. Or, Guvernul, din ce văd eu și este principala mea critică, respectiv domnul Orban are un singur obiectiv – cum să rămână șef la PNL și să obțină voturi la alegeri. Nimic altceva nu-l interesează, legat de guvernare, de criză, și, de altfel, toate acțiunile sale sunt subsumate acestui obiectiv personal, acela de a rămâne șef la PNL”, a declarat Victor Ponta pentru Sursa Zilei. 

Andi Topală