14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 16:17

Victor Ponta: Guvernele se schimbă prin acțiuni legale, nu prin procurori, lovitură de stat

spot_img

Victor Ponta a declarat, la Comitetul executiv al PSD că există dorința de a trăi într-o țară în care guvernele se schimbă prin acțiuni legale, nu prin procurori, care ar presupune o lovitură de stat

ponta guvern

Totodată, președintele PSD, Victor Ponta, le-a spus membrilor comitetului Executiv al partidului că au obligația să sprijine o justiție independentă și să îndrepte lucrurile atunci când e vorba de abuzuri, mai ales în cazurile oamenilor simpli, care “nu au puterea și avantajul meu”.

Ponta le-a mulțumit partenerilor de guvernare, spunându-le, de asemenea, că vineri au moțiune de cenzură și vor vedea dacă există altă majoritate.

Victor Ponta a făcut apel la responsabilitate în ceea ce privește coaliția PDL-PNL. El a spus că lucrurile nu se tranșează prin forță.

Ei aduc o mie de oameni, noi putem aduce zece mii. Dacă ei aduc zece mii, noi putem aduce o sutăde mii… Fac apel la ultimul dram de minte al lui Gorghiu și Blaga, să înțeleagă că nu poți să dai foc unei țări. Ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală pentru săvârșirea infracțiunii art. 397 alin.2 din Codul penal. Procurorul general, conform procedurii, ca și la mine, îi declară suspecți și îi cercetează și vedem atunci dacă le mai place. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul.

Victor Ponta, președinte PSD