Victor Ponta: “Este extrem de jalnic pentru PDL să-și pună speranțele în Tăriceanu”

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Timişoara, că PDL a ajuns în situaţia extrem de jalnică şi de ridicolă de a-şi pune speranţa în Călin Popescu Tăriceanu care, de altfel, a fost mereu alături de USL.

“Sunt absolut convins că domnul Tăriceanu, aşa cum a fost tot timpul alături de noi în construcţia programului economic, în suspendarea lui Traian Băsescu, în toate acţiunile noastre politice, ale USL-ului, a votat pentru USL, a votat pentru mine ca prim-ministru, va fi în continuare alături de noi. Mi se pare extrem de jalnic şi de ridicol pentru PDL să-şi pună speranţa acum în domnul Tăriceanu. Nu m-ar mira să-şi pună speranţa în domnul Năstase, că o să iasă de la închisoare şi o să fie primul-ministru, numai să nu fie de la USL. Asta e!’, a spus Ponta.

Liderul social-democrat a precizat că încearcă să preia din guvernările anterioare lucrurile bune şi, în acelaşi timp, să evite greşelile.

“Încerc, în aceste şase luni şi în următorii patru ani, să preiau lucrurile bune făcute de guvernările anterioare şi să evit greşelile făcute de guvernele anterioare. (…) Sunt lucruri bune din perioada 2000-2008 şi sunt lucruri care trebuie îndreptate din perioada 2000-2008. De exemplu, disciplina bugetară, pentru că, într-adevăr – şi aici nu e doar şcoala domnului Florin Georgescu (ministrul de Finanţe – n.r.) – măsurile pro-ciclice din economie, atunci când ai creştere economică, ai şi deficit mare şi asta înseamnă că mai devreme sau mai târziu ajungi în criză. Sunt lucruri pe care le-am învăţat, lucruri pe care le-am discutat împreună, iar ultima speranţă a domnului Băsescu şi a celor de la PDL să rămână Călin Popescu Tăriceanu … este cel puţin grotesc”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că la programul economic al USL, pe care l-a coordonat, au lucrat membrii celor trei partide din cadrul Uniunii: PSD, PNL şi PC şi a adăugat că apreciază experienţa foştilor prim-miniştri din USL. Ponta şi-a exprimat convingerea că afirmaţiile lui Tăriceanu au fost interpretate greşit sau el s-a exprimat greşit în “povestea” cu programul economic care trebuia să fie mai liberal.

“Eu apreciez foarte mult experienţa celor trei prim-miniştri, foşti prim-miniştri care fac parte din USL, pentru că acum face parte şi domnul Ciorbea parte, este candidatul nostru, am o relaţie excelentă cu toţi trei. Cu domnul Năstase, din păcate, n-am mai vorbit din luna iunie, dar nu ne-am schimbat părerea bună despre modul în care a guvernat”, a mai spus Ponta.

Democrat-liberalul Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu este un lider de anvergură şi că este “într-o contradicţie flagrantă” cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. Oltean a comentat declaraţiile făcute joi de fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, care i-a reproşat lui Antonescu că nu a prezentat până acum un program economic al PNL pentru România.

Oltean a apreciat că declaraţiile lui Tăriceanu arată că în PNL există încă oameni “care înţeleg că România nu poate fi plasată în afara Europei”. “Să nu uităm că Tăriceanu a fost premier atunci când România a intrat în Uniunea Europeană şi nu cred că omul acesta poate să accepte ca România să fie scoasă în afara Europei şi prin concursul partidului pe care domnia sa l-a condus ani la rândul”, a conchis democrat-liberalul.

NICIUN COMENTARIU