4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:15
No menu items!

Victor Ponta: Din punctul meu de vedere, Radu Stroe NU este un trădător

spot_img

Ponta_Stroe

Premierul Victor Ponta, președinte PSD, a declarat luni seara, la Antena 3, că nu va renunța la proiectul USL și, răspunzând unor întrebări legate de actuala situație din PNL și de problema excluderii lui Radu Stroe, a arătat că, din punctul său de vedere, fostul ministru de interne nu este un trădător.

Am văzut emisiunea cu Radu Stroe (difuzată tot de Antena 3 – n.r.) și pot să vă confirm că a spus doar adevărul. (…)A fost adevărat și faptul că am vrut să avem liste comune la europarlamentare. Cred că atunci când vorbim despre trădare (Crin Antonescu a declarat luni, într-o conferință de presă că îl consideră pe Radu Stroe un trădător – n.r.), trădarea nu poate fi față de un lider politic sau față de un partid anume. Trădarea poate fi doar față de cei care te votează. Din punctul meu de vedere, dacă nu m-aș ține de planul de a vedea căzut regimul Băsescu și de a nu respecta ceea ce le-am promis alegătorilor – doar aceea ar fi trădare. Restul e doar politică.

Victor Ponta

premier, președinte PSD

Victor Ponta a precizat apoi că ultimele pe lista discuțiilor în USL au fost funcțiile – principalele probleme fiind căderea regimului Băsescu și modalitatea în care oamenii își vor primi înapoi pensiile și salariile.

Radu Stroe a ajuns ministru de interne la solicitarea expresă a lui Crin care mi-a spus: <<Victor, dă PNL-ului Ministerul de Interne, că o să-l pun pe Radu Stroe ministru, pentru că doar în el am încredere>>. Și am dat Ministerul de Interne PNL. Și acum Radu Stroe este un trădător? Cum să fie un trădător Radu Stroe?

Victor Ponta

premier, președinte PSD

Victor Ponta a reluat apoi ideea refacerii USL după alegerile europarlamentare din 25 mai, argumentând că USL este un proiect uriaș, care nu poate fi radiat așa cum a susținut Ludovic Orban. “Mesajul pe care l-am pus pe Facebook a fost mai puțin pentru presă (…). Am vrut să dau un mesaj foarte clar că în noiembrie se va realiza un proiect care i-a unit pe oamenii care au înființat USL. Eu cred că USL este un proiect uriaș, pe care nu-l putem radia așa cum susținea astăzi (luni – n.r.) domnul Orban, pentru că nu putem radia oamenii care ne-au votat pentru că au crezut în acest proiect. L-am auzit astăzi (luni – n.r.) pe Crin spunând că, dacă nu intră el în turul II la prezidențiale, PNL îl va susține pe candidatul lui Băsescu. Pe cine? Pe Mihai Răzvan Ungureanu? Pe Udrea? (…) Cred că lumea de după noiembrie trebuie să fie diferită de lumea lui Băsescu care, dacă nu ești cu el, ești împotriva lui…Cred că oamenii m-au sprijinit pentru un proiect prin care să punem capăt regimului Băsescu“.

Liderul PSD a afirmat că nu crede că va termina în toamnă ce are de făcut, legat de ideea unei eventuale ieşiri din politică, şi a precizat că va lăsa locul altora atunci când proiectul la care s-a angajat eşuează, adăugând că acest proiect este mai dificil fără Crin Antonescu.

Nu cred că voi termina tot ce am de făcut în această toamnă, dar cred cu adevărat că, în secunda în care proiectul în care eu cred eşuează sau se realizează, în acel moment, da, pot şi trebuie să las şi pe alţii. Nu cred că se va sfârşi România, nu a început şi nu se va sfârşi cu mine, dar cred în acest proiect în care am crezut şi în care cred cu tărie şi care e un proiect mai greu acum fără Crin Antonescu (…)” , a spus Ponta, întrebat dacă se va retrage din politică în noiembrie.

Raluca Dan