16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:31

Victor Ponta, de 1 Decembrie: Trebuie stabilitate și lideri responsabili

spot_img

Premierul a transmis, în mesajul de Ziua Națională, că toţi sunt români “indiferent de etnie sau credinţă”

Ponta 3_SZ

Românii au motive să fie încrezători, dar este nevoie de stabilitate şi de lideri politici responsabili care să evite greşelile trecutului şi cearta, afirmă premierul Victor Ponta într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. El a adăugat că toţi sunt români “indiferent de etnie sau credinţă”.

Ziua Naţională a României este, în fiecare an, un moment unic, special, marcat de speranţă, de recunoştinţă şi de solidaritate. În această zi, românii din ţară şi de pretutindeni îşi afirmă identitatea, se mândresc cu ţara lor şi spun întregii lumi că au fost, sunt şi vor fi o naţiune puternică şi demnă. Pe 1 decembrie românii celebrează trecutul şi cinstesc memoria înaintaşilor, se bucură împreună de prezent şi privesc cu încredere spre viitor.

Victor Ponta
premier

Premierul a apreciat că parcurgerea acestui drum reprezintă o garanţie că, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, se va trăi într-o Românie puternică, un stat de drept consolidat, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viaţă decentă şi cu o societate solidară.

Astăzi, mai mult ca oricând, românii au motive pentru a fi încrezători. România se află pe un drum bun, al creşterii economice şi al refacerii echilibrelor sociale, al modernizării şi eficientizării serviciilor publice, al consolidării instituţionale şi al reafirmării mândriei şi valorilor autentice ale românilor. Este drumul la care au visat toţi cei care s-au jertifit pentru crearea statului naţional unitar român. Parcurgerea sa reprezintă o garanţie că, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, vom trăi cu toţii într-o Românie Puternică, un stat de drept consolidat, cu oameni apreciaţi pentru munca lor, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viaţă decentă şi cu o societate solidară, în care există şanse egale pentru toţi.

Victor Ponta
premier

Victor Ponta a adăugat însă că, pentru a atinge aceste obiective, România are nevoie de stabilitate şi de lideri politici responsabili, care să ducă mai departe proiectul de construcţie şi dezvoltare.

Greşelile trecutului nu trebuie repetate. Cearta şi dezbinarea nu aduc decât sărăcie şi alienare, fiind instrumente de distrugere a spiritului comunitar şi a identităţii naţionale. Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul naţional este pus înaintea oricărui interes particular. Indiferent de vârstă, de statut social, de etnie sau de credinţă, suntem cu toţii români şi avem împreună un obiectiv important, acela de a construi pentru noi şi pentru copiii noştri o viaţă mai bună şi mai sigură aici, acasă. Trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a fi solidari şi de a coopera, astfel încât România să devină ţara în care fiecare îşi găseşte locul, rolul şi împlinirea personală şi profesională.

Victor Ponta
premier