4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:20
No menu items!

Victor Ponta: “CNADNR este incompetentă. Deocamdată, să ridicăm bariera la Fetești de vineri până luni”

spot_img

Premierul i-a cerut, joi, în ședința de Guvern, ministrului transporturilor Ioan Rus ca, în lipsa unui alt sistem de taxare, să se renunțe la actualul sistem de plată pentru trecerea podului de Fetești, în drumul spre litoral, pentru a evita aglomerația din weekend

statia-de-taxare-Fetesti

Premierul Victor Ponta s-a arătat nemulțumit, joi, la debutul ședinței de Guvern, de cozile formate de autoturisme, la sfârșit de săptămână, la Fetești, unde șoferii ar trebui să achite taxa pentru trecerea podului, pentru a ajunge pe litoral.

CNADNR este atât de incompetentă, încât nu este în stare să facă un sistem ca să nu mai existe aglomerație la Fetești. Încă nu am găsit un om sufiecient de inteligent, care să ne spună cum să implementăm un sistem automat de plată a acestei taxe. Deocamdată, să ridicăm bariera de vineri până luni.

Victor Ponta
premier

Victor Ponta i-a cerut apoi ministrului transporturilor, Ioan Rus, să se ocupe de această problemă.

În prezent, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a stabilit anumite perioade de sistare a încasărilor în weekend până la sfârșitul lunii august. Astfel, pe sensul Bucureşti-Constanţa, nu se încasează taxa în zilele de vineri, în intervalul orar 18.00 – 24.00 și în zilele de sîmbătă, în intervalul orar 6.00 – 12.00.

Pe sensul Constanţa-Bucureşti nu se înasează taxa de pod în zilele de duminică, în intervalul orar 16.00 – 24.00.

Anul trecut, tot din cauza aglomerației, dar și a unei alternative la actualul sistem de plată, CNADNR a renunțat la taxa pentru trecerea podului de la Fetești la sfârșitul săptămânii.

Ștefan Etveș