6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 1:47

Victor Ponta arată adevăratul motiv al excluderii celor trei din PSD

spot_img

Liderul PSD a spus că partidul are nevoie de solidaritate internă

Ponta_SZ 1 

Președintele PSD, Victor Ponta, a explicat, vineri, de ce au fost luate deciziile de excludere față de Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova.

Victor Ponta a precizat, în cadrul unui interviu acordat DC News, că excluderea celor trei a fost determinată de pozițiile contrare ale acestora în condițiile în care noul proiect al PSD are nevoie de solidaritate internă.

PSD are nevoie de un nou proiect politic și să-l aplice cu consecvență, altfel nu are rost și în 2016 pierdem. În procesul de reinventare a PSD vor fi decizii foarte grele și dureroase și va fi nevoie de o echipă solidară. Eu am identificat trei probleme principale: cum se face că, după 25 de ani de democrație și cu un lider de 42 de ani, noi tot suntem văzuți ca fiind comuniști sau suntem acuzați că aducem comuniștii la putere? Cum facem să nu mai fim considerați partidul care apară corupții? Cum facem să nu mai fim partidul baronilor? PSD trebuie să își schimbe total atât discursul public, cât și atitudinea internă față de colegii noștri cu probleme în Justiție. Cred că în primăvară asta trebuie să facem, numai aceasta este soluția. Trebuie să sprijinim solicitarea oamenilor, care își doresc o justiție independentă!

 

Victor Ponta