Victor Ponta ar putea fi audiat în Comisia pentru alegerile din 2009

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, Mihai Fifor, a anunțat că, în ședința de marți, s-a propus audierea fostului premier Victor Ponta.

“Da, s-a propus și audierea domnului Ponta”, a declarat Fifor după ședința comisiei.

Marți a fost audiat Cozmin Gușă, însă Mihai Fifor a precizat că membrii comisiei trebuie să găsească o soluție în cazul celor care nu s-au prezentat: Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea și Cătălin Cherecheș.

“Până la urmă, nu cred că este la latitudinea celor pe care îi invităm să stabilească dacă vin sau nu vin la comisie, dacă sunt importanți sau nu pentru lucrările comisiei. Cred că acesta este un lucru pe care îl stabilește comisia, pentru că de aceea este o comisie parlamentară de anchetă”, a subliniat Fifor.

Potrivit acestuia, lunea viitoare va fi audiat Răzvan Rusu, fost ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009, apoi membrii comisiei vor lua o decizie cu privire la Kovesi, Coldea și Cherecheș.

“Împreună cu ceilalți colegi prezenți astăzi, pentru că nu au fost toți colegii la ședință, s-a decis ca în ședința de luni să facem o discuție specială pentru a decide cum procedăm cu cele trei scrisori. Am hotărât lucrul acesta și pentru faptul că la această ședință trebuie să fie toți membrii participanți, nu dorim să avem după aceea niciun fel de obiecțiuni din partea vreunui partid care și-a delegat participanții în această comisie. Luni, începând cu ora 10.00, vom avea audierea domnului ambasador Rusu. Domnia sa a fost la post la Roma, în perioada alegerilor din 2009, iar imediat după ce terminăm această audiere dedicăm ședința analizei pe pașii pe care urmează să îi facem în legătură cu cele trei scrisori pe care le avem”, a afirmat social-democratul.

El a adăugat că tot luni se va face o analiză a tuturor audierilor, apoi se va stabili și calendarul pentru vară, dar cu prioritate pașii pe care îi va face comisia în legătură cu cele trei scrisori trimise forului de Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea și Cătălin Cherecheș.

R.D.

NICIUN COMENTARIU