5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 10:43

Victor Ponta a redevenit premier

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi dimineaţă, decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcţiei de prim-ministru pentru Gabriel Oprea şi reluarea atribuţiilor de premier de către Victor Ponta

ponta-iohannis

Victor Ponta a venit la Guvern, joi dimineaţă, în jurul orei 10.00, după o absenţă de aproape o lună. El a urcat singur scările Palatului Victoria, sprijinindu-se în cârje, la fel ca miercuri, când a revenit în țară.

La Palatul Victoria a sosit, cu puțin timp înaintea premierului, Ioan Rus, ministrul demisionar al Transporturilor.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcţiei de prim-ministru.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeaşi dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României.

comunicat Administraţia Prezidenţială

Președintele nu a anunțat însă dacă a semnat sau nu, dacă refuză sau nu nominalizarea lui Mihai Fifor la ministru al Transporturilor, nominalizare făcută de mai bine de o lună, de prim-ministrul Victor Ponta.

Victor Ponta s-a întors din Turcia, unde a fost operat la genunchi, și a trimis o adresă Administrației Prezidențiale, în care a solicitat șefulșui statului  să ia act de reluarea activităţii sale la Guvern, ”având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru”.