16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:39

Victor Ponta a explicat de ce a pierdut alegerile

spot_img

Premierul este convins că partidele lui Iohannis au interese să dialogheze cu cele de la guvernare

Ponta_declaratie_SZ 

Victor Ponta a explicat, vineri, în cadrul unui interviu, care a fost principala cauză pentru care a pierdut alegerile prezidențiale și de ce consideră că opoziția actuală, fosta Alianță Creștin Liberală, ar avea tot interesul să dialogheze cu PSD și coaliția de la guvernare.

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat DC News, că votul din 16 noiembrie nu a fost pentru ACL, ci a fost un semnal dat clasei politice, un semnal pentru o schimbare radicală a modului de a face politică, respectiv a fost un vot împotriva sistemului politic. În plus, războiul cu Traian Băsescu l-a uzat foarte mult, în timp ce Klaus Iohannis nu avea cu nimeni niciun război.

Cred că votul din 16 are o altă semnificație. Nu mi s-a părut un vot de susținere pentru ACL. Am auzit oameni care au spus „eu l-am votat pe Iohannis, nu ACL. A fost un vot împotriva situației politice actuale. A fost un semnal pentru o schimbare de fond a sistemului politic și pentru dialog. M-a uzat războiul cu Traian Băsescu. Iohannis nu a intrat în război cu nimeni

Victor Ponta

În același timp, el consideră că partidele care l-au susținut pe Klaus Iohannis au tot interesul să dialogheze cu cele de la guvernare pentru a face cu adevărat reformă în România. „ACL ar avea interes să aibă dialog cu noi. Nu cred că cineva va refuza dialog pentru o reformă în România”, a spus Ponta.