4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:25
No menu items!

Victor Ponta și Robert Cazanciuc discută pe tema schimbărilor de la DNA

spot_img

Cazanciuc_Ponta_SZ

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, joi, la Guvern, cu ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru o discuţie, în contextul situaţiei create de revocarea lui Lucian Papici de la conducerea Secţiei I Penală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Şeful Secţiei I a DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost înlocuit, miercuri, prin ordin al procurorului general Tiberiu Niţu, cu Iuliana Bendeac.

DNA a anunțat joi că Lucian Papici a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-i apere reputaţia profesională în urma declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta după încetarea delegării sale în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut “dosare politice”.

El a susţinut că pe locul acestora au fost numiţi procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să “nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul”.

R.D.