4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:49
No menu items!

Victor Ponta și Liviu Dragnea dau cu cianură în partenerii de guvernare. USL, în pragul imploziei UPDATE

spot_img

  • UPDATE

Premierul Victor Ponta a anunțat că joi după-amiază va avea loc o reuniune de urgență de a USL și a evitat să-i răspundă liderului PNL, Crin Antonescu, care l-a acuzat că face “un joc parșivel” în cazul Roșia Montană. Ponta a declarat că, în momente de tensiune, este nevoie de dialog.

“Eu nu l-am criticat niciodată pe Crin Antonescu în public şi am reacţionat de fiecare dată când apropiaţi ai mei, cum ar fi doamna primar Olguţa Vasilescu, au făcut-o”, a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a adăugat că îşi doreşte ca în USL să fie menţinut un nivel al dialogului public bazat pe respect. Cât priveşte antepronunţările în cazul Roşia Montană, Victor Ponta a explicat că normal ar fi ca întâi să se analizeze toate datele pe care el, ca premier, le pune la dispoziţie si apoi să se ia o decizie politică.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a dat semnale în privința unui conflict în USL acum câteva zile, când, voalat, l-a atacat pe şeful Guvernului, Victor Ponta, că nu-şi asumă răspunderea pentru proiectul Roşia Montană şi îl pasează Parlamentului, fără a-şi informa însă colegii de coaliţie în legătură cu implicaţiile financiare în cazul unei respingeri la vot.

Liderul liberal a continuat şi astăzi atacul la Ponta. Într-un interviu pentru “Adevărul”, Antonescu a reluat teza neasumării răspunderii de către premier, însă a fost mult mai dur. El a spus că “Victor Ponta face un joc parşivel” în cazul Roşia Montană.

Reacţia PSD nu s-a lăsat deloc aşteptată şi l-a vizat nu atât pe Crin Antonescu, cât pe soţia acestuia, Adina Vălean. Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, europarlamentarul Cătălin Ivan, un apropiat al lui Victor Ponta, a contraatacat extrem de dur. El a amintit că cel mai important susţinător al proiectului Roşia Montană, în varianta foarte proastă pentru România, în Parlamentul European, a fost chiar soţia lui Crin Antonescu, si ea europarlamentar, Adina Vălean.

“Cel mai mare lobby-ist al vechiului proiect, cu clauze în defavoarea României, la care noi ne-am opus vehement, a fost doamna Adina Vălean” , a punctat Cătălin Ivan.

Nici vicepremierul Liviu Dragnea nu a ratat ocazia să arunce cîteva săgeţi spre liderul PNL. El a declarat că proiectul Roşia Montană este un proiect pentru oameni curajoşi. “O spun cu toată sinceritatea, chiar dacă unii se vor supăra. Acesta este un proiect pentru oameni curajoşi, nu pentru oameni politici care vor să folosească acest mare proiect şi această mare oportunitate într-o aşa-zisă campanie electorală” , a afirmat Liviu Dragnea.

Joi se aşteaptă şi ieşirea publică a premierului Victor Ponta pe această temă.

Nicoleta Vera