9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:30
No menu items!

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, previziune privind remanierea Guvernului: ”România, corijentă la capitolul PNRR din cauza actualului guvern”

spot_img

Alegerile interne din PNL dar și cele din USR PLUS vor duce la o remaniere a actualului Guvern Cîțu, crede europarlamentarul PSD Victor Negrescu. El face acuzații grave cu privire la implementarea proiectelor de investiții din PNRR de către premier și ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

12 state europene au declanșat deja implementarea planurilor lor de redresare economică, dar “România este o țară ”corijentă” la capitolul ”Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, scrie Victor Negrescu, europarlamentar PSD.

“În timp ce deja 12 state europene au început implementarea planurilor lor de redresare, Guvernul PNL-USR stă și așteaptă sesiunea de toamnă. Acest lucru înseamnă întârzieri în implementare și scăderea șanselor ca România să acceseze cele 29 de miliarde de euro alocate țării noastre de Uniunea Europeană.
❌ Nu vă imaginați că în această perioadă de vară vor face ceva considerabil. Momentan au răspuns la numeroasele critici adresate de Comisia Europeană și se justifică pentru supra-costurile și reformele aberante introduse în plan.
📢 Dacă era un guvern serios, ar fi revizuit ordonanța de urgență care reglementează PNRR, pregăteau echipele care vor lucra pe proiecte, setau ghidurile și apelurile de proiecte, începeau o sesiune de informare privind PNRR, mai exact se apucau de muncă pentru a recupera timpul pierdut.
❗Prioritatea lor este dată de alegerile interne din PNL și USR. Dacă Dan Barna pierde alegerile, dispare și Cristian Ghinea de la minister. Dacă Florin Cîțu câștigă, va fi remaniat tot guvernul și implicit ministrul responsabil de fondurile europene“, mai scrie Negrescu.