4.9 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 0:53
No menu items!

Victor Babiuc ar putea fi eliberat din închisoare marți UPDATE

spot_img

victor_babiuc(1)

  • UPDATE

Avocatul fostului ministru al apărării Victor Babiuc a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că acesta va fi eliberat din penitenciar marţi, după ce instanţa va transmite unităţii de detenţie, respectiv Penitenciarului Găeşti, decizia prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată.

Avocatul Mihail Furtună a precizat că trebuie îndeplinite o serie de proceduri până la eliberarea efectivă a lui Victor Babiuc.

Reprezentanții Parchetului Judecătoriei Găeşti au declarat că instituţia nu va contesta decizia Judecătoriei Găeşti, prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Victor Babiuc, astfel că aceasta a rămas definitivă şi poate fi pusă în executare.

Fostul ministru al apărării Victor Babiuc, aflat în detenţie din 21 mai, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Gigi Becali-Ministerul Apărării Naționale, ar putea fi eliberat condiţionat.

Cererea de eliberare condiționată a lui Victor Babiuc a fost admisă de Judecătoria Găeşti, dar procurorii DNA au anunțat că o vor ataca la Tribunalul Dâmbovița.

Cererea a fost formulată în condiţiile în care Victor Babiuc are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca bărbaţii condamnaţi în vârstă de cel puţin 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani. Babiuc a fost întemniţat pe 21 mai, el fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava şi, ulterior, la Penitenciarul Găeşti.

În iulie, instanţa a decis că fostul ministru al apărării poate executa pedeapsa în regim deschis.

Alături de Victor Babiuc, în dosarul schimbului de terenuri au fost condamnaţi de magistrații Curții Supreme, pe 20 mai, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

R.D.