15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:16

Victimele accidentelor rutiere, comemorate

spot_img

Victimele accidentelor rutiere vor fi comemorate duminică, 18 noiembrie, în Piaţa Universităţii. Vor fi aprinse lumânări, vor fi depuse flori şi vor fi ţinute momente de reculegere.

Între 1990 și 2012, mai mult de 65 000 de persoane au decedat, iar peste 100 000 de oameni au rămas infirmi în urma accidentelor rutiere, se arată într-un comunicat din partea celor care au inițiat proiectul ”Lacrima Rutieră” prin care se comemorează anual, din 2001, victimele ”genocidului rutier”.

Duminică vor fi comemorate persoane celebre care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, precum Laura Stoica şi Cristian Mărgescu, Teo Peter, Cristian Nemescu şi Andrei Ţoncu, Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Grigore Vieru, dar şi şi victime în tragediile rutiere de la Timişul de Sus, Bucureşti – Floreasca, Scânteia, Tulcea, Oneşti, Şelimbăr, Rupea şi altele.

Evenimentul, desfăşurat cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier, militează pentru reducerea numărului victimelor accidentelor rutiere.

Lacrima Rutieră este un proiect ce militează pentru educaţie şi civilizaţie rutieră, fiind împotriva violenţei şi huliganismului de ce în ce mai frecvent în trafic, militează şi pentru o justiţie reală şi echitabilă de nivel european, constatând că marea majoritate a victimelor tragediilor rutiere sau urmaşii celor decedaţi sunt defavorizaţi în mod inuman, iar autorii tragediilor în 85% dintre cazuri sunt condamnaţi la … libertate, prin pedepse simbolice cu suspendare”, se mai arată în comunicat.