9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:19
No menu items!

Vicepreşedintele Comisiei SRI: Moartea lui Condrea ridică semne de întrebare. Cine îl supraveghea pe patronul Hexi Pharma

spot_img

Vicepreşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Octavian Marius Popa, a cerut, duminică seara, convocarea unei şedinţe a Comisiei, afirmând că moartea lui Dan Condrea ridică multe semne de întrebare.

“Eu l-am sunat pe dl. Georgian Pop (preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI – n.r.). Iniţial, telefonul suna ocupat. După aceea nu mi-a răspuns. Nu am putut să-l contactez. O să încerc dimineaţă. Şi eu cred că trebuie să ne întâlnim, să vedem ce e de făcut. (…) Capac peste toate, apare acest accident, această moarte, care ridică semne de întrebare”, a declarat Octavian Marius  Popa pentru Mediafax.

“Eu cred că trebuie să primim nişte răspunsuri, că altfel fiecare dintre noi ne putem gândi la orice – că s-a sinucis sau că a fost o crimă, un asasinat, cine ar fi putut să organizeze aşa ceva, o întrebare de ce nu a fost arestat sau dacă nu a fost arestat, de ce nu era supravegheat atent. Dl. Sebastian Ghiţă spunea că era filat, iar eu înclin să-i dau dreptate, fiindcă, dacă a fost lăsat în libertate, singura explicaţie logică este că l-au lăsat în libertate fiindcă vor apărea elemente noi, dar atunci trebuia să fie supravegheat 24 din 24 de ore, nu doar cu program între orele 8.00-16.00”, a adăugat Popa.

El nu a exclus ca un eventual filaj să fi fost făcut de un alt serviciu, în lumina ultimelor modificări legislative.

“Nu ştiu dacă vom putea primi noi informaţia, pentru că noi suntem Comisia de supraveghere a comisiei SRI. E foarte posibil ca datorită modificărilor şi schimbărilor apărute, SRI să nu mai fie parte a acestei acţiuni şi să ne răspundă scurt şi sec: nu am fost noi vizaţi, întrucât CCR a luat anumite decizii şi întrucât Guvernul a dat anumite ordonanţe, nu am mai avut nicio implicare, ci erau alte servicii care făceau supravegherea referitoare la această anchetă. Eu cred că ar trebui să se sesizeze şi celelalte comisii“, a conchis vicepreşedintele Comisiei SRI.

Surse judiciare au precizat că, potrivit noilor modificări legislative, o eventuală monitorizare (supraveghere) a patronului Hexi Pharma putea fi făcută doar de Parchetul General, prin ofițeri de poliție judiară din Inspectoratul General al Poliției.

R.D.

foto: agerpres.ro