-2.6 C
București
luni, 6 februarie 2023 - 2:13
No menu items!

Vicepreşedintele CJ Argeş îl acuză pe ministrul Agriculturii de declarații iresponsabile referitoare la firma Brădet

spot_img

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu, a catalogat drept iresponsabile afirmaţiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, referitoare la infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma „Lactate Brădet” şi a precizat că declaraţiile au fost făcute fără o verificare temeinică.

„Este incredibil că ministrul Agriculturii , un ministru care a lucrat în Uniunea Europeană, vine şi, fără să aibă o verificare temeinică, până nu s-a terminat niciun fel de investigaţie, ieşi pe piaţă şi dai numele unei societăţi cu capital românesc. Acea societate are acea fabrică făcută pe fonduri europene, investiţie europeană care cinci ani trebuie să deruleze afacerea respectivă. În condiţiile acestea, cu o astfel de inepţie spusă de la nivelul acela (…) omul acela nu are nicio şansă să îşi mai continue bussinesul. Cine mai plăteşte fondurile europene? Este iresponsabilă declaraţia acestui ministru. ” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş a precizat că, în acest caz, nu a fost finalizată investigaţia.

„Dacă firma se face vinovată, să plătească. Dar dacă nu se face vinovată, cine mai plăteşte daunele acestea? Pentru că a fost vorba de brânză vrac care a fost manipulată până la magazinele respective, nu se ştie de unde a fost infectată brânza respectivă, dar au fost acuzaţiile răspândite pe această societate.”, a mai spus Dorin Mărăşoiu.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet Argeş, Marius Badea, a declarat marţi că închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca „ministrul să se fi grăbit să arate” spre firmă. Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să îşi continue activitatea, deşi în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activităţii în secţia de brânzeturi.

Acesta a afirmat că societatea are 63 de angajaţi, iar cifra de afaceri în 2015 a depăşit 2.500.000 de euro.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeş, potrivit Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu.

Potrivit acestuia, vor continua controalele şi, în paralel, este aşteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, după ce bacteria E. Coli a fost descoperită în produsele din judeţul Argeş.

”În mod cert vom face şi alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sănătăţii, pentru că dânşii răspund de sănătatea umană, ANSVSA este reponsabilă cu siguranţa animalelor şi cu siguranţa alimentelor puse pe masa consumatorilor noştri”, spunea, marţi, ministrul Agriculturii.

Din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a reieşit că unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.