2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:41
No menu items!

Vicepremierul rus: Scutul antirachetă al SUA este o cacealma. Nu reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei

spot_img

Vicepremierul rus: Scutul antirachetă al SUA este o cacealma. Nu reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei

Forţele strategice ale Rusiei sunt capabile să penetreze scutul antirachetă al Statelor Unite, care nu reprezintă o ameninţare la adresa ţării, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin marţi, la Londra, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

“Am soluţionat problema penetrării scutului antirachetă. Regretăm că Statele Unite îşi irosesc banii cu apărarea antirachetă şi ne obligă şi pe noi să facem la fel. Scutul antirachetă nu reprezintă nimic pentru noi, este o cacealma. El nu reprezintă o ameninţare militară, dar rămâne o problemă politică şi economic”, a declarat Rogozin, într-o vizită la Ambasada Rusiei din Londra.

În opinia sa,  cea mai mare parte a criticilor Moscovei sunt cauzate de faptul că scutul antirachetă plănuit este “provocator” şi “excesiv prin natură”, iar din acest motiv obligă alte ţări să îşi intensifice apărarea strategică, unele dintre ele alocând fonduri semnificative acestui domeniu, care în mod normal ar fi destinate altor nevoi importante.

“Efectuăm un program de reînarmare, până în 2020, care ne va permite să ne reînnoim sută la sută forţele strategice. Acest lucru va fi realizat în cadrul angajamentelor internaţionale” ruse, a adăugat Rogozin.

Scutul anti rachetă pe care Washingtonul intenționează să îl amplaseze în Europa este compus dintr-un radar puternic, în Turcia, din interceptoare navale SM-3 în Mediterana și din mai multe interceptoare ce urmează să fie desfășurate în Polonia și România.

C.I.