Vicepremierul Raluca Turcan: Se lucrează la un proiect pentru ca persoanele să poată lucra, la cerere, până la vârsta de 70 de ani

INS: Numărul pensionarilor a scăzut cu aproape 2% în trimestrul trei faţă de perioada similară din 2011

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

„În momentul de față nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee este posibil să luăm această măsură. În momentul de față nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a afirmat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Ludovic Orban spunea, la sfârșitul anului trecut, că nu există la Ministerul Muncii niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare.

NICIUN COMENTARIU