joi, 25 februarie 2021 - 6:50

Vicepremierul Kelemen Hunor a angajat un consilier de stat eliberat din funcție de prim-ministrul Florin Cîțu

Sebastian Bodu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu. Premierul Florin Cîțu abia îl eliberase din funcție pe Bodu, pe 13 ianuarie, laolaltă cu alți 12 consilieri de stat care au făcut parte din cabinetul Orban.

Decizia privind “întoarcerea” lui Bodu pe funcția de consilier de stat al vicepremierului, de data aceasta, a fost publicată luni, 18 ianuarie, în Monitorul Oficial. Numele lui Bodu s-a regăsit pe lista celor 13 apropiați ai fostului premier, Ludovic Orban, eliberați din funcție în aceeași zi, de către noul premier Florin Cîțu. Întrebat de presă dacă a vrut să scape de oamenii lui Orban din Guvern, Cîțu a răspuns, în urmă cu o săptămână, că “acum este cabinetul Cîțu”. 

Sebastian Bodu a mai fost secretar de stat, în urmă cu 15 ani, când a fost numit șeful ANAF. În 2007 2007 a ajuns europarlamentar pe listele Partidului Democrat, iar șapte ani mai târziu a părăsit acest partid și s-a întors în avocatură, profesia sa de bază.

M. Nedelcu