3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:55
No menu items!

Vicepremierul Gabriel Oprea, întrevedere cu omologul său chinez la Palatul Victoria

spot_img

Reprezentantul Guvernului României și-a exprimat încrederea că vizita este de natură a consolida cooperarea economică între cele două state

gabriel oprea

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut, joi, o întrevedere cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, la Palatul Victoria.

Cu acest prilej, viceprim-ministrul pentru securitate națională a declarat că este o onoare, ca reprezentant al prim-ministrului Victor Ponta, să-l primească pe demnitarul chinez și i-a mulțumit acestuia că a venit la București însoțit de o delegație atât de numeroasă formată din miniștri și alți decidenți guvernamentali.

Totodată, vicepremierul Gabriel Oprea a trecut în revistă domeniile de interes ale cooperării dintre guvernele celor două țări, evidenţiind cursul ascendent al relaţiilor bilaterale şi voinţa reciprocă de amplificare şi diversificare a acestora.

Relațiile dintre România și Republica Populară Chineză sunt excelente în toate domeniile – economic, politic, cultural – și mă bucur să remarc faptul că această vizită are loc cu numai câteva zile înainte de sărbătorirea a 65 de ani de relații diplomatice între cele două țări, România fiind una dintre primele trei țări care au recunoscut Republica Populară Chineză.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

În cadrul discuției bilaterale, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a apreciat căîntâlnirea dintre prim-ministrul Victor Ponta și prim-ministrul Li Keqiang, în formatul de 16+1 de la București, a fost una excelentă, ca de altfel și întâlnirile de la Beijing ale prim-ministrului Guvernului României cu președintele Republicii Populare Chineze, precum și cu prim-ministrul Li Keqiang.

La rândul său, viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli a mulțumit oficialului român pentru modul cum a fost întâmpinat la București, amintind, totodată, și de întâlnirea pe care a avut-o marți, la New York, cu prim-ministrul Victor Ponta în contextul desfășurării Adunării Generale a ONU.

Reprezentantul Guvernului României și-a exprimat încrederea că vizita oficialului chinez în România se va încheia cu rezultate excelente, fiind de natură a consolida cooperarea economică prin intensificarea contactelor pe toate palierele.

Agenda întrevederii a urmărit aspecte de ordin bilateral, precum și analiza oportunităților de colaborare în domenii de interes circumscrise dezvoltării parteneriatului dintre cele două țări.

În cursul serii de joi, vicepremierul Gabriel Oprea va oferi un dineu în cinstea înaltului demnitar chinez.

D.M.