10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 17:21
No menu items!

Vicepreședintele gigantului IT Google părăsește compania

spot_img

Vic Gundotra google plus

Vicepreședintele gigantului IT Google, Vic Gundotra, responsabil cu activitățile „sociale”, și în special cu rețeaua Google+ care vrea să fie un răspuns la Facebook, a anunțat joi că părăsește compania, transmite AFP.

„Anunț astăzi plecarea mea de la Google, după opt ani”, a scris Vic Gundotra într-un mesaj publicat pe contul său de Google+, fără a oferi detalii privind proiectele sale viitoare.

Vic Gundotra a supervizat aplicațiile mobile ale Google, care au permis companiei construirea unui ecosistem rival celui al companiei Apple, în jurul sistemului său de utilizare Android, înainte de a se implica în crearea Google+.

Fondator gigantului IT, Larry Page, a salutat într-un mesaj pe rețeaua Google+ „munca dură și pasiunea” arătate de Vic Gundotra.

„Tu ai făcut primele arme cu aplicațiile noastre mobile și relațiile cu dezvoltatorii au transformat eforturile noastre disparate în câteva lucruri cu adevărat bune”, a precizat acesta.

Google+ a fost lansat în spațiul public în 2011 și susține că are 300 de milioane de utilizatori, spre deosebire de cei 1 miliard ai rețelei Facebook.

C.A.