19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 12:01
No menu items!

Vicepreședintele AVAS Stan Popa, suspectat în dosarul de corupție al șefului CJ Timiș

spot_img

Vicepreşedintele AVAS Stan Popa este suspectat în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu

stan popa avas

Surse judiciare au declarat pentru mediafax că vicepreşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Arhivelor Statului Stan Popa ar fi implicat în faptele de corupţie care stau la baza constituirii dosarului.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Timiş, la 17 primării din judeţ, la Asociaţia Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (care funcţionează în sediul CJ) şi la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

De asemenea, au fost făcute percheziţii la locuinţa preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinţa lui George Didilă din Bucureşti, şi la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitală. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost ridicat de anchetatori din sediul CJ şi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA.

În acelaşi dosar, la DNA Timiş sunt audiaţi 17 primari din judeţ, precum şi Claudiu Ilaş – managerul Muzeului Satului Bănăţean, Marţian Corneliu Doroş – director în cadrul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, Ervin Luci – director la Administraţia Bazinală a Apelor Banat, Horaţiu Mircea Simion – directorul regional al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara şi Aurel Costin Purceld – directorul economic al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara.

Potrivit documentelor procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD, ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din PSD, cu care George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. Procurorii îl suspectează pe Titu Bojin că direcţiona alocări bugetare din bugetul Consiliului Judeţean Timiş către unităţi administrativ teritorial din judeţ, în vederea finanţării contractelor pe care acestea le aveau în derulare cu SC Ecomet West SRL.