2.5 C
București
marți, 31 ianuarie 2023 - 15:29
No menu items!

Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, prins când lua mită 20.000 de lei

spot_img

DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că marți au loc mai multe percheziții în Reșița și în județul Caraș – Severin, într-un dosar care vizează fapte de corupție comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015

ionesie-ghiorghioni

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL) a fost prins în flagrant, marţi, de procurori DNA, în timp ce lua mită 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind puşi într-o revistă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat într-un comunicat de presă că procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara fac, marţi, şase percheziţii în municipiul Reşiţa şi în alte localităţi din judeţul Caraş Severin, din care una la sediul unei instituţii publice, iar restul la locuinţele unor persoane.

Cercetările sunt făcute într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate de la Serviciul Român de Informaţii şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara.

Surse judiciare citate de MEDIAFAX au declarat că instituţia publică vizată de percheziţii este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, vicepreşedintele instituţiei Ionesie Ghiorghioni fiind prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei, chiar în biroul său. Suma reprezenta – susțin aceleași surse – 10 % din valoarea unui contract ce urma să fie atribuit unui om de afaceri.

R.D.