22 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 21:21
No menu items!

Viceliderul PSD Alexandru Cordoș, acuzat de DNA că a avertizat persoane interceptate

spot_img

Procurorii îl acuză pe senatorul PSD Alexandru Cordoș că a aflat de la finul său, polițistul DNA Cluj Valentin Tătar, ce persoane sunt interceptate de anchetatori și apoi le-a avertizat.

 alexandru-cordos-psd

DNA a început urmărirea penală pe numele senatorului PSD Alexandru Cordoș pentru favorizarea făptuitorului.

În cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj.

comunicat DNA

Polițistul DNA Cluj Valentin Tătar a fost trimis în judecată în dosarul lui Horea uioreanu, președintele CJ Cluj, acuzat de corupție. Polițistul a făcut acord de recunoaștere a vinovăției pentru trei infracțiuni de folosire a informațiilor care nu sunt destinate publicității.

Alexandru Cordoș a fost consilier de probațiune la Ministerul Justiției până în 2000, iar în perioada 2001-2003 a activat ca director în cadrul Prefecturii Cluj. Prima poziție politică pe care a ocupat-o a fost cea de vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Cluj, între anii 1994-2008, iar din 2008 a activat ca președinte executiv al Organizației Județene PSD Cluj. Din septembrie 2010, Cordoș este vicelider al Grupului Parlamentar PSD din Senat. Alexandru Cordoș este și chestor în Biroul Permanent al Senatului, secretar la Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

M.N.