5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:47
No menu items!

„Vicele” Comisiei Europene, Frans Timmermans, îi dă cu tifla Monicăi Macovei

spot_img

Europarlamentarul Monica Macovei a trimis un e-mail prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care i-a relatat că președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, duminică seara, Guvernului să verifice modul de finanțare al anumitor site-uri de presă.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Timmermans, care i-a răspuns public lui Macovei și a anunțat că el și Comisia Europeană nu vor lua nicio măsură până când nu va fi dată o lege în acest sens. „Doamna Macovei, mi-ați dat un e-mail despre ce a spus domnul Dragnea despre independența mass-media. Ce ar înseamna să reacționăm la tot ce spun politicienii? Să vedem dacă e o propunere concretă. Nu consider că trebuie să deschidem un dosar pentru independența presei”, a spus Timmermans.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a vorbit și despre neimplementarea directivei combateri spălării banilor. „Directiva combaterii spălării banilor. România a ajuns în fața instanței pentru lipsa transpunerii. Pregătim raportul MCV și vom enumera aceste elemente. Este clar că e vorba de sistemul judiciar și organizarea sa, procedura de demitere a procurorului DNA. Am menționat că președintele nu a vrut să o demită, dar CCR a decis că ea trebuie să fie demisă. Nu am criticat deciziile Curții. Sunt lucruri foarte concrete pe care trebuie să le discutăm”, a precizat liderul european.

Cât privește referendumul pentru redefinirea familiei, Timmermans a recunoscut că UE nu se poate implica. „UE nu are competențe în acest domeniu, dreptul familiei e de competența statelor membre. Nu vreau ca valorile familiei să fie transformate în arme pentru a justifica homofobia sau alte tipuri de familie. Nu pot eu să decid dacă un stat dă posibilitatea cuplurilor de același sex să se căsătorească. Țara mea a fost prima care a legiferat căsătoriile homosexuale. Nu trebuie să hrănim unul dintre demonii noștri cei mai întunecați, ura față de minoritățile sexuale”, a adăugat acesta.

Emanuel Stan