1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:23
No menu items!

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu își face palat pe terenul unei parohii din Snagov FOTOGALERIE

spot_img

Olteanu_SZ

Bogdan Olteanu a demarat anul trecut, în aprilie, construcția unui adevărat palat brâncovenesc, pe un teren de aproximativ 2 mii de metri pătrați, pe malul lacului Snagov. Terenul a fost luat în concesiune, pe 60 de ani, de la Patriarhia Ghermănești din comuna Snagov.

Contactat de Sursa Zilei, Bogdan Olteanu nu a vrut să spună prețul pe care l-a plătit pentru concesionarea terenului. Și pentru că nu este proprietarul terenului, Bogdan Olteanu nu a consemnat  nici imobilul în construcție în ultima declarație de avere, viceguvernatorul BNR precizând că îl trece atunci când îl va finaliza. Termenul de finalizare a lucrărilor la impresionanta casă este în aprilie 2015.

Palatul, conform panoului de șantier, este mai mult decât suficient pentru o familie cu doi copii – va avea subsol, parter și două etaje, plus anexe, debarcader și alte utilități. Firma care îi construiește imobilele viceguvernatorului BNR va face și apărarea de mal, împrejmuirea necesară, un puț forat și o microstație de epurare. Conform localnicilor, terenurile luate în concesiune de la Patriarhia Ghermănești au fost plătite cu cel mult 2 euro pe metrul pătrat, iar limba de pământ de pe malul lacului este una dintre cele mai “vânate” din zonă.

Câștiguri de milioane de lei pe an, proprietăți pe numele soției

Bogdan Olteanu este de profesie avocat, dar a avut funcții înalte în stat, remunerate pe măsură. Deputat din 2004, a devenit, doi ani mai târziu, la 34 de ani, cel mai tânăr președinte al Camerei Deputaților, după demisia lui Adrian Năstase. Anterior a fost și ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, în guvernul Tăriceanu. De altfel, la cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu și-a început Bogdan Olteanu activitatea, în 1997, când acesta era ministrul Industriilor și Comerțului. Călin Popescu Tăriceanu i-a fost și naș de cununie, în 2003, când Bogdan Olteanu s-a căsătorit cu Cristina Andone, o tânără care a lucrat numai în domeniul publicității.

Conform declarațiilor de avere din 2005 și 2007-2008, Bogdan Olteanu a avut, împreună cu soția, un apartament în București, cumpărat în 2001, dar care nu se mai regăsește în declarațiile de avere ulterioare. De asemenea, Olteanu a avut o casă de locuit, de 184 de metri pătrați, în sectorul 1, a cărei valoare de impozitare, în 2005, era de 100.000 euro.  Dividendele și onorariile în calitate de avocat sau asociat la un alt cabinet de avocatură se ridică la 250 de milioane de lei vechi pe an. Și dintr-o firmă a soției, Bogdan Olteanua a ridicat alte dividende de ordinul zecilor de milioane de lei vechi. Tot în 2007 îi apare în declarația de avere o casă de vacanță pe numele soției, în Adunații Copăceni. Toate aceste imobile au “dispărut” pe numele soției, în 2009, atunci când Bogdan Olteanu a intentat acțiune de divorț. În declarația de avere ulterioară separării, în 2010, din calitatea de viceguvernator al BNR, Olteanu nu mai avea nicio proprietate. El a consemnat doar conturile pe care le avea și înainte de divorț, tablourile și o mașină nouă, Lexus. Atunci când au pronunțat decizia de divorț, dar și pe cea de partaj a bunurilor, magistrații l-au obligat pe Olteanu la plata a 1500 de euro lunar, pensie alimentară pentru cei 2 copii. Numai că după un an, tot în 2010, Bogdan Olteanu se împacă cu fosta soție și se întoarce acasă… în casa ei, bineînțeles, pentru că el nu mai era proprietar.

Fosta soție e actuala iubită. Pictoriale la serviciul soțului

sotia bogdan olteanu

Consoarta lui Olteanu, Cristina Andone a fost invitată recent la o emisiune la Realitatea TV, unde a povestit că Bogdan Olteanu este un tată grijuliu, care face lecțiile cu copiii și “gospodărește” casa și curtea. Practic, de când s-au împăcat, cei doi locuiesc din nou împreună, în vechea casă pe care erau amândoi proprietari.

Pe contul ei de facebook, Cristina Andone a postat poze dintr-un pictorial de modă, realizat chiar într-una din sălile muzeului BNR. De altfel, după cum arată alte poze publicate de Cristina Andone, Banca Națională a României este gazdă și pentru alte evenimente organizate de soția viceguvernatorului, pentru copii.

Bogdan Olteanu a precizat pentru Sursa Zilei că nu are de ce să își treacă vreo proprietate în declarația de avere, deoarece nu s-a recăsătorit, în acte, cu fosta soție, toate imobilele fiind acum pe numele ei. Referitor la palatul pe care și-l construiește pe malul lacului Snagov, Olteanu a spus că i-a plăcut stilul brâncovenesc pentru că este un stil românesc, de sorginte sudică. El a adăugat că nu poate aprecia câți bani a cheltuit până acum, dar că “strânge facturi”.

Marilena Nedelcu
Alexandru Maghiar