17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 14:57

„Viața pentru Matei”. Campanie de strângere de fonduri pentru un băiețel de trei ani

spot_img

Un băiețel din Buzău are mare nevoie de ajutor pentru a învinge bolile crunte care-l macină.

Tatăl copilului a demarat, pe Facebook, o campanie de strângere de fonduri pentru a-l putea trata pe Matei, acțiunile fiind susținute și de mai mulți prieteni și binevoitori.

Iată mesajul postat de o prietenă pe pagina campaniei de strângere de fonduri.

Dragii mei, voi incepe, de azi, o campanie de strangere de fonduri pentru a-l ajuta pe Matei Ionescu, un baietel de trei ani din Buzau, sa se trateze in Turcia de o boala foarte rara si grava: encefalita autoimuna si de multe alte boli, care-l macina, ii tulbura creierul si si-l pun la pamant la propriu in fiecare zi. Matei se chinuie zilnic cu convulsii foarte puternice, halucinații, dificultăți în vorbire și imposibilitatea de a dormi. I se inclesteaza tot corpul si cade ca o leguma in bratele mamei.

Parintii sunt disperati. Au fost cu el la foarte multi medici din tara, si au primit dagnostice unul mai diferit ca altul. Este pasat dintr-o parte intr-alta, dau din umeri, iar parintilor li se spune sa astepte…In prezent urmeaza tratament cu imunoglobuline, insa pentru ca in Romania acest tratament se gaseste extrem de greu, copilului nu i se fac niciodata curele la timp, pentru a putea avea efect.

Speranta de vindecare a lui Matei vine din Turcia, de la celebrul spital Cok University Hospital din Istanbul, unde profeseaza unii dintre cei mai buni profesori universitari si medici din Europa. Acestia ii dau sanse foarte mari de vindecare lui Matei. Mii de copii, inclusiv din Romania, carora in tara nu li s-a mai dat nicio speranta, s-au tratat in Turcia de encefalita autoimuna si de celelalte boli de care sufera Matei. 

Costurile cu tratamentele, investigatiile, cazarea si transportul se ridica la peste 62.000 de Euro, o suma imposibil de strans pentru parintii lui Matei, care traiesc dintr-un singur salariu, al tatalui, intrucat mama este nevoita sa stea acasa cu el, sa-l ingrijeasca. 

Haideti sa-l ajutam! Sa donam fiecare cate putin din putinul nostru si sa-l vindecam pe acest copil frumos. Doamne ajuta! 

Campania se derulează și pe alte site-uri de profil. Puteți dona aici sau aici.