5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:22
No menu items!

Vești proaste pentru locuitorii din Drumul Taberei. Când va fi deschisă circulația la metrou, pe Magistrala M5. FOTO

spot_img

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura (API) au vizitat șantierul magistralei M5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor, iar previziunile pentru deschiderea circulației nu sunt deloc optimiste.

Timp de cinci ore reprezentanții API au făcut peste 300 de fotografii în șase stații de pe traseul magistralei: Eroilor 2, Academia Militară, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei și Valea Ialomiței, plus depoul cu același nume. Ghidul pe șantier a fost chiar șeful de proiect.

Potrivit asociației, în spatele a ceea ce este vizibil se află un labirint impresionant de echipamente (extrem de scumpe), tehnologie de ultimă generație (șinele sunt de producție austriacă, centralele electrice sunt din Japonia) și multă, foarte multă muncă. Fiecare stație are trei niveluri și fiecare nivel are zeci de încăperi, de la simple ghișee și spații tehnice obișnuite, până la centrale de ventilație, substații electrice de 110 kV sau chiar adăposturi pentru populație în caz de urgență.

Metrorex susține oficial termenul de final de 2018 pentru deschiderea circulației pe M5. API este însă foarte rezervată pentru că sunt încă foarte multe complicații birocratice de rezolvat, la care se adaugă un volum imens de muncă de executat. Este nevoie să se finalizeze în cel mai scurt timp licitația pentru semnalizare/automatizare și negocierile cu Bombardier pentru contractul de automatizare în stația Eroilor. Un alt blocaj birocratic ar putea fi și regulamentul de recepție care încurcă teribil, după cum se știe, la inaugurarea autostrăzilor, spre exemplu.

În următoarea perioadă, vizita va continua pe șantier în stațiile Râul Doamnei, Constantin Brâncuși, Romancierilor și Orizont.

Olimpia Diaconiuc