5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 2:00
No menu items!

Vești proaste pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani. O nouă taxă de mediu se pregătește de urgență

spot_img

Proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani vor trebui să plătească o nouă taxă de mediu în curând. Și asta după ce Comisia Europeană a cerut măsuri urgente pentru reducerea vârstei parcului auto.

„Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR. Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Va exista cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la TVR1.

Ministrul a subliniat că este posibil ca această măsură să fie luată până la sfârșitul acestui an.

“Probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia, care va fi propusă până la urmă de Guvern”, a explicat ministrul.

Acesta a precizat că în cazul programului Rabla este „o avalanşă” de cereri pentru maşinile electrice, fiind rezervate de la finele lunii aprilie mai multe decât în tot anul 2020.

„Singura problemă este criza din industria auto care a blocat producţia, iar pentru maşinile noi se aşteaptă şi luni de zile pentru livrare”, a menționat Tanczos Barna.

                                                                                                                Adina Silav