9.9 C
București
vineri, 15 octombrie 2021 - 23:18

Vești proaste de la WhatsApp pentru utilizatorii de Nokia și BlackBerry

spot_img

Aplicația mobilă de mesagerie WhatsApp nu va mai fi disponibilă, începând de anul viitor, pe sistemele de operare ale BlckBerry și Nokia. WhatsApp a împlinit recent șapte ani de funcționare și are peste un miliard de utilizatori activi.

Reprezentanți ai platformei de mesagerie au transmis pe blogul oficial că aplicația nu va mai fi disponibilă din 2017 pe dispozitivele mobile BlackBerry și Nokia care utilizează sistemele proprii de operare, conform theverge.com.

Această decizie se aplică inclusiv recentei versiuni a sistemului de operare BlackBerry 10 OS pentru dispozitivele companiei canadiene de telefonie mobilă, dar și versiunilor S40 și S60 ale sistemului de operare Symbian, Android 2.2 și Windows Phone 7.1, toate acestea întâlnite pe dispozitivele mobile Nokia.

Cei de la WhatsApp transmit utilizatorilor de Android sau Windows că până la finalul anului au posibilitatea să își actualizeze sistemele de operare de pe dispozitivele lor mobile la versiuni mai noi pentru că altfel la finalul anului serviciul va fi oprit pentru sistemele de operare indicate. Anterior, BlackBerry a lansat modelul de telefon ”Priv” cu un sistem de operare Android care face mai facil accesul la Google Play.

WhatsApp, care face parte din 2014 din portofoliul de companii al Facebook, a fost lansat în 2009.

Olimpia Diaconiuc