28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 20:13
No menu items!

Vești proaste de la prim-ministrul Florin Cîțu: Salariile bugetarilor, înghețate încă un an

spot_img

Premierul Florin Cîţu a declarat că reforma în sectorul public a început prin stoparea creşterii anvelopei salariale, măsură care ar urma să fie decisă şi pentru anul viitor, odată cu digitalizarea şi restructurarea companiilor de stat cu probleme.

Premierul a anunțat, la o conferință pe teme economice, că salariile bugetarilor vor fi înghețate și anul viitor.

„î„Este adevărat, şi de aceea am luat aceste măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor, creşte foarte puţin, la acelaşi nivel. Reforma aşa începe, prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului. Ştiu foarte bine ce spuneţi, că e competiţie neloială din partea statului. Şi e nu numai pe salarizare, este şi modul în care statul lucrează cu sectorul privat, în momentul în care statul controlează sectorul privat şi aşa mai departe, sunt multe probleme aici şi de asta e nevoie şi de transparentizare, dar şi de un mod mai eficient al statului pe care-l vom face prin digitalizare. Eu nu cred că a schimba oameni, a pune un om nou pe un proiect pe care-l avem de ani de zile va rezolva problema. Nu, digitalizarea este sau transformarea digitală a statului este cel mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient, cu care să lucrezi ok”, a afirmat Florin Cîţu, potrivit Agepres.

Premierul a adăugat că „statul, aşa cum e el, ne trage în jos, când vorbim de dinamică economică”. El susține că, pe lângă alături de înghețarea salariilor și în 2022 pentru bugetari, sunt avute în vedere şi măsurile de reformă a companiilor de stat.