17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 14:07

Vești groaznice pentru bucureșteni pentru această iarnă. Lista blocurilor fără apă caldă are 31 de pagini

spot_img

Mii de familii din 200 de blocuri din Capitală nu au în prezent apă caldă și căldură, iar oficialii nu au deloc veşti bune și lasă de înțeles că iarna ce bate la ușă nu va trece deloc ușor. Fie va fi suportat frigul din locuințe, fie costurile facturilor la energie va crește substanțial pentru cei care vor să învingă frigul cu caloriferele electrice.

Autoritățile anunță că lista avariilor la rețeaua de termoficare este în continuă creștere.

Ca să nu dârdâie de frig, locatarii din zonele afectate şi-au cumpărat radiatoare sau calorifere electrice, însă confortul de a nu îngheța de frig în casă se reflectă imediat în facturile de curent, care în acest an s-au scumpit substanțial.

În ceea ce privește apa caldă situația este mult mai grea, iar lista blocurilor care nu beneficiază de acest serviciu și nici de căldură se întinde pe nu mai puțin de 31 de pagini. În total sunt 198 de blocuri fără apă caldă și căldură, scrie impact.ro.

Bucureștiul depinde, în total, de 7 centrale termice uriașe dintre care doar 4 funcționează.

CET Militari, care alimentează 60.000 de oameni, şi-a oprit producţia în prag de iarnă pentru că nu mai are bani pentru plata gazului.

“Noi avem capacitatea să trecem iarna însă din păcate nu prea mai avem rezerve. În momentul în care eventual se întâmplă vreo avarie, pe perioada remedierii sale capacităţile de înlocuire sunt destul de reduse”, a declarat Cătălin Tudora, administrator special Elcen.

În 2021 au fost înlocuiţi doar 15 kilometri de reţea din totalul de 1000.

                                                                                              C. Dumitrescu