14.9 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 6:55
No menu items!

Vești bune pentru șoferi. Vor primi mesaj atunci când le expiră rovinieta. Când intră în vigoare măsura

spot_img

Șoferii din România vor putea fi anunțați printr-un e-mail că le expiră rovinieta. Pentru a putea primi notificarea, conducătorii auto vor trebui să își lase e-mail-ul atunci când plătesc taxa de drum. Noua măsură va intra în vigoare la sfârșitul acestei luni.

Facilitatea a fost introdusă de Ministerul Transportrilor, pentru a crește încasările la buget și a reduce numărul celor care uită să își înnoiască rovinieta.

Ordinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), care prevede notificarea şoferilor, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei, a fost oficializat în această săptămână.

Mai exact, este vorba despre Ordinul nr. 365 din 6 aprilie 2022 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere.

Conform alineatului de la articolul 5, “la achitarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietei prin intermediul portalurilor web sau al aplicaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (6) lit. c), în cazul rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul optează pentru a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare”.

Ordinul MTI nr. 365/2022 se va aplica din data de 27 aprilie a acestui an.

                                                                                                                    Adina Silav