15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:31
No menu items!

Veste tragică pentru Venus Williams chiar înaintea turneului de la Wimbledon

spot_img

Fostul lider mondial WTA în 2002, jucătoarea americană de tenis Venus Williams are probleme grave chiar înainte de debutul la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon.

Venus Williams a fost implicată, acum trei săptămâni, într-un accident rutier în Florida, în urma căruia un bărbat de 78 ani a decedat.

Accidentul a avut loc pe 9 iunie, la Palm Beach Gardens, în apropiere de reședința principală a jucătoarei americane, care luni are programat primul ei meci în turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Conform raportului poliției, tenismena s-a angajat într-o intersecție la volanul unei mașini 4×4 și la ieșire a ciocnit un alt vehicul ce venea din dreapta sa și în care se afla un cuplu în vârstă. Conducătoarea, de 68 ani, și soțul ei de 78 ani au fost transportați la spital după accident. Jerome Barson a suferit un traumatism cranian și a decedat la două săptămâni după accident.

Bătrâna a intrat în intersecție pe culoarea verde a semaforului, în timp ce Venus Williams nu a dat prioritate, se arată în raportul poliției care precizează că tenismena, de 37 ani, nu era sub influența alcoolului sau a drogurilor și nu a utilizat dispozitive electronice în timpul accidentului.

Conform avocatului ei, Malcom Cunningham, Venus Williams, ar fi rulat cu 8 km/h în momentul coliziunii și autoritățile nu i-au aplicat jucătoarei nicio amendă și nici nu au pus-o sub acuzare.

Conform presei americane, familia victimei a deschis o procedură civilă pentru a obține despăgubiri.

Venus Williams, nr. 11 WTA, a câștigat în cariera sa peste 36 milioane dolari pentru cele 49 de titluri cucerite în circuitul feminin, dintre care 7 de Grand Slam. După mai multe probleme medicale începând cu 2011, ea și-a reluat cariera din 2015 și în acest an a jucat finala la Australian Open cu sora sa mai mică, Serena.

Olimpia Diaconiuc