1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 21:41
No menu items!

Veste extrem de importantă despre bursele elevilor. Cîmpeanu: “Cuantumul burselor se va dubla și va fi prins în bugetul pe anul 2021”

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că este „absolut convins” că 530 de milioane de lei destinaţi burselor elevilor vor fi cuprinşi în bugetul de stat pe acest an, conform Agerpres.

“Am avut această solicitare de cuprindere a burselor elevilor. Este public ce am cerut de mai mult timp, într-un cuantum de 530 de milioane de lei. Asta înseamnă un cuantum dublu faţă de cele 270 milioane de lei cât au fost bursele elevilor în întreaga ţară, din care 135 de milioane de lei doar în Bucureşti. Deci, o situaţie foarte gravă. Cei 270 de milioane de lei au provenit exclusiv din bugetele autorităţilor locale. De data aceasta, răspunsul este da. Sunt absolut convins că cel puţin 530 de milioane de lei destinaţi din bugetul de stat burselor elevilor prin autorităţile locale vor fi cuprinşi în buget”, a explicat Cîmpeanu.

Luna trecută, ministrul Educației afirmase că vrea dublarea sumelor alocate pentru bursele elevilor, calificând drept „ridicole” bursele pe care le primesc unii dintre ei.

“Hotărârea de Guvern aduce un lucru foarte bun; cuantumul minim al bursei de 100 de lei, să nu mai fie burse de 4 lei de 8 lei, absolut ridicole!”, a declarat Cîmpeanu.